Mitä pihakäynnillä tehdään?

25.03.2021

Kevät on täällä ja kasvukausi alkaa. Kaipaisiko pihasi ja puutarhasi pientä kohennusta tai tarvitsetko neuvoja, mitä kannattaisi tehdä ja mistä aloittaa.

Pihakäynnillä puutarhuri keskustelee kanssasi toiveistasi sekä antaa vinkkejä ja ideoita pihasi ja puutarhasi parhaaksi. Käynnillä käydään läpi esimerkiksi puiden ja pensaiden leikkausta sekä kasvien sijoittelua pihan erilaisiin valo-olosuhteisiin. Pihalla tarkastellaan myös ongelmakohtia ja haetaan ratkaisuja, kuinka piha voisi olla toimivampi käyttäjille.

Hyvä aika pihakäynnille on, kun lumi on sulanut ja maa alkaa lämmetä. Tällöin pihalla alkaa nähdä, kuinka kasvit ovat talvehtineet ja mihin olisi hyvä ryhtyä ensin.

Myös kesä on oikein sopiva hetki, jolloin pihalla kaikki on vahvassa kasvussa. Kasvukausi ja vehreys kestävät syyskuulle. Esimerkiksi uusia istutuksia voi tehdä oikein hyvin vielä elo-syyskuussa, aina lähes maan jäätymiseen asti. Myös osa puiden leikkauksista voidaan tehdä heinä-elokuussa.

Kahden tunnin pihakäynnillä pidetään turvavälit ja käytetään maskeja. Halutessasi sinä voit kirjata ylös puutarhurin antamat suulliset neuvot ja vinkit. Siispä tarvitset pari tuntia aikaa, omat kysymyksesi, kynän ja vihkon.